10.11.2014

AMPPARITOSSUT VAUVALLEHei vaan minunkin puolestani! Ajattelin alkuun päräyttää heti mitä väsäsin tuossa yksi päivä! Mun kaveriporukoissa on alettu lisääntyyn päätähuimaavaan tahtiin ja mä oon tehnyt vauvoille pipoja, mutta nyt ajattelin kokeilla ihan jotain muuta!

Ohje näihin vauvantossuihin löysin tuolta jokaisen itse tekevän ihmisen unelma - (tai painajais) sivustolta Pinterestistä (tästä joskus myöhemmin lisää) kirjoittamalla hakusanaksi Baby shoe DIY jonka kautta löysin hyvän OHJEVIDEON (klik) ja sieltä löytyi myös KAAVA ko. tossuihin. Päätin sitten että enempiä ohjeita en ala tässä kertomaan. Ton videon avulla ompelu on helppoa! Näytän kuitenkin jotain juttuja mitä tein itse hieman erilailla. Leikkasin palojen mukaiset osat ja niiden lisäksi tosta ns. kulutetun farkun sinisestä nuo pikkuiset siivet! Muuten käytin ohjeen kautta löytynyttä kaavaa joka on btw printatessa just hyvän kokonen! Jos haluaa tehdä isomman tossun niin sitten pitää vähän soveltaa ja piirtää esim. muksun jalan kuva paperiin ja isontaa sitten muita kappaleita pohjan mukaisesti isommiksi!Ampparin raidaksi valikoitui musta satiininauha. Kuminauha jota tossuihin tarttee kannattaa olla tarpeeksi kevyttä ettei vauvan jalka vallan kuristu tossujen ollessa jalassa! Nauha taitaa olla Tigeristä ja kuminauhaa on tullut ostettua ihan jostain marketista tai halpakaupasta.Tässä siis ensimmäinen poikkeava juttu! Ompelin toiseen päällikappaleeseen tuota satiininauhaa molemmista reunoista suoralla tikillä, sekä piirsin ohuella kangastussilla silmät ampiaiselle. Siivet ompelin vain yhteen reunasta ja käänsin.


Videolla neuvotaan ompelemaan ensin kuminauhakuja ja pujottamaan vasta sitten kuminauha tuonne kujaan sisälle. Mä ainakin itse henk.koht. inhoan kuminauhan pujottelua hakaneulan avulla, joten jotta pääsen helpommalla ompelen sen kuminauhan suoraan tuonne kujaan! Sitten toiseen päähän pystysuuntaan tikkaus ja sitten vasta kiristetään kappale sopivan kokoiseksi ja leikataan kuminauha sopivan pituiseksi ja ommellaan toisestakin päästä kiinni.

Muuten kokosin ampparin samaan tapaan kuin ohjeessa sanottiin. Siivet vain ujutin pohjaa kiinni ommellessa oikeaan väliin jotta nekin pääsivät omalle paikalleen tossussa. 

Tällainen oli sitten minun ensimmäinen postaus tähän blogiin! Tarkempia ohjeitakin tekemisistä on tulossa, nyt kun kyseessä ei ollut oma kaavani tai ohjeeni niin näytin vain pari välivaihetta omasta työstäni. Tuo video on kuitenkin sen verran hyvä ohjeineen että sen mukaan vain tossuja väsäämään joka iikka!


- Anna -

2 kommenttia: