9.11.2014

HYVÄ ISKÄT, FAIJAT, ISIT JA FATSITTänään vietettiin isänpäivää, kuten kaikki varmasti ovat huomanneet. Meillä herättiin tavalliseen aikaan kahdeksalta, mutta iskä veteli sikeitä tunteja pidempään kuten tunnettua meidän perheessä. Kuorsaus kuului makkarista ja yritin laittaa aamupalaa isimiehelle Väinö puntissa roikkuen.
Otin vapauden ostaa herkullisen pakastekakun, sillä en ole löytänyt itsestäni tähän päivään ja ikään mennessä sisäistä leipuriani. Oon aina ollut loistava syömään, mutta en kokkaamaan. Herkkuperse, mikä herkkuperse. Syöminen taitaa muutenkin olla tämän talouden "The thing".

Koristelu on tietenkin allekirjoittaneelle yksi tärkeimmistä asioista juhlapöydässä. Muutaman minuutin mietittyäni kaivoin laatikosta maskingteipit esiin ja aloin liimaamaan pöytään lahjapaketin kuvaa. Siinä ei kauaa nokka tuhissut ja ajattelin vielä vanhaan pulloon liimata kylkeen muutaman rivin teippiä. Yksinkertainen kuvastaa meidän isiä, joten mitään muuta ei tarvittu. Heh heh...

Lahjaa mietin vielä vähemmän aikaa, kuin kakun leipomista. Marssin suoraan kirjakauppaan ja ostin Mikolle mieluisen kirjan. Lahjan sijaan päätettiin Väinön kanssa panostaa korttiin, jolle olin naureskellut jo kuukauden törmättyäni malliin Pinterestissä. Hämärän huumorintajun omaavana emäntänä olin heti sitä mieltä, että tämä sopii kun nenä päähän, eikä tarvinnut tyytyä auton kuvilla varustettuihin valmiskortteihin. Kyllä saajakin naurahti kortille ja varsinkin sisältä löytyneelle Väinön piirrokselle, mikä esitti luonnollisesti kakkaa. Joko Väinö on hyvinkin tyypillinen alle kaksivuotias poika tai äijä on perinyt vanhemmiltaan tämän loistavan huumorintajun.

Isimiehen toiveissa oli saada perinteinen aamupala. Uunituoreita sämpylöitä, pekonia, lisää pekonia ja vielä kyytipojaksi paistettuja munia. Olin hyvin ylpeä meikäläisestä, kun kuulin aamupalaa aloittaessa munien olevan JUURI oikein paistettuja. Jes, hyvä mä, hyvä meidän tiimi.
Väinö ei luonnollisesti pystynyt välttämään lämpimän leivän tuoksua. Tuijotti hetken pöytään, kuola alkoi hiljalleen valua ja kuulin toistuvasti sanat "nam nam". Pöytä alkoi tyhjentyä kovaa kyytiä jo ennen itse päivänsankarin paikalle saapumista. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, oli kyseessä pieni ipana tai suurempi karvakuono.

Onko muiden perheissä minkälaisia perinteitä?
Panostetaanko teillä itseleivottuun kakkuun vai tyydytäänkö ns. helpompaan vaihtoehtoon ja keskitytään mielummin pöydän koristeluun ja muuhun yhdessäoloon?

- Reetta -
Ps. tässä elämäni ensimmäinen postaus, uskaltautukaa ihmeessä kertomaan mielipiteenne ja ajatuksenne, Kiitti ja salut!8 kommenttia:

 1. Hihii. Sulla on mieletön tyyli kirjoittaa, alusta nousi jo hymy huulille :) Meillä ei ainakaan vielä ole mitään perinteitä, ensimmäinen isänpäivä vasta takana. Tykkään leipoa juustokakkuja, ovat tarpeeksi helppoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ihana kuulla :D Olen aina ollut todella heikko kirjoittamisessa, vaikka kasvotusten juttu luistaisi kun suksi. Hauska kuulla, että tykkäsit. Meillä oli vasta toinen juhlittu isänpäivä kyseessä, mutta jo ennen Väinön syntymää pidettiin pienet kekkerit. Hyvää ruokaa ja lahjoja. Mä rakastan juustokakkuja, mutta vain syödä. Jätän leipomisen sen osaaville. Kiva kun kirjoitit!

   Poista
 2. Meillä menee isänpäivänä aina mutakakku-linjalle, äitienpäivänä mä saan aamulla leivottua pannaria (jos mies on kotona aamulla). Molemmat yhtä yksinkertaisia tehdä,kun haluaa päästä helpolla eikä halua ostaa valmista :D
  Molempien perinteisiin kuuluu myös se että mies on yleensä töissä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh...meillä menee muinakin, kun vaan juhlapäivinä mutakakku-linjalle <3 RAKASTAN sitä yli kaiken. Varsinkin jos on myös vadelmia ja jotain ihanaa raikasta kyytipoikana. Meillä myös iskämies on tosi usein duunissa ja pitkiä päiviä. Positiivista on kuitenkin, että vapaapäiviä on kylliksi, niin pääsee viettämään yhdessäkin aikaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. hehee, kiitän ja niiaan! Oon ehkä yksinkertainen, mutta mua naurattaa se edelleen, kun näen sen tossa hyllyssä :D

   Poista
 4. Tuo kortti ja paketti on kyllä mahteja! Saispas itsekin tollasia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti jää hyvin vähäiselle lahjojen saanti ja varsinkin sellaisten, jotka olis itse pikku kätösin tehty 😂 ehkä sitten joskus tulevaisuudessa miehetkin tykkää askarrella ja se ei ole epäcoolia 👍

   Poista