20.4.2015

JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN MINTTUA

Minimies kasvaa, huone muuttuu - kollaasi lastenhuoneen muutoksesta


  1. Big Panda- juliste, Seventy Tree, Domdom - Toimi loistavasti inspiraationa värejä valitessa.
  2. Dropit- koukku, Normann Copenhagen, Design Boulevard 
  3. Cross- säilytyspussi, Dekoro - Olin juuri saanut plussapeiton ompelun valmiiksi ja satuin poikkeamaan tullintorin Dekorossa, josta löytyi juuri myyntiin tulleet säilytyspussit. Pusseja oli kolmea eri kokoa ja näistä keskimmäinen eksyi omassa ostoskassissa kotiin. Tilpehöörin säilytykseen ei ainakaan meidän himassa voi koskaan olla liikaa koreja ja pussukoita, varsinkaan kun kyseisessä huoneessa asuu autoja ja rakentelua harrastava miehenalku. 
  4. Ikea Bestå - HACK - Tuunaa työpöytä. Väinön huoneesta löytyy ennestään yksi Bestå- kaappi, ostamme toisen lisäksi ja kiinnitämme pöytälevyn kanneksi. Näin Leluille ja kirjoille tulee lisätilaa ja pieni askartelija pääsee puuhastelemaan.
  5. Ikea jakkara - Noin vuosi sitten ostettu jakkara löytää paikkansa piirtelypöydän tuolina.
  6. Leikitään kotia!, DIY- teltta - Olen ihastellut Ferm Living - telttaa jonkin aikaa, mutta päätimme itse rakentaa tämän helpon majan. Tästä seuraa erillinen postaus ohjeineen ;)
  7. Wigwam- tyyny, OYOY, Domdom - Ihastuttavat OYOY:n uutuudet Domista, vei heti sydämmen.
  8. Kettu Repolainen - kangas, ANNO, Kodin1 - Väinön synttäreille suunnittelin kattavani tämän hauskan kankaan päälle tarjoilut, mutta ompelinkin tästä verhon pojan makuuhuoneeseen.
  9. Jackie- matto, Ellos - Huone kaipaa vaihtomattoa ja löysin Elloksen mallistosta tämän leikkisän kuosin. Vaihtoehtoisesti huoneeseen tulee jo ennestään meiltä löytyvä Ikean kuuluisuus - Stockholm Rand, mikäli saan pestyä siihen jumittuneet typerät tahrat pois.


Kevät saa tämän aikaan meikäläisessä. Seinät, tekstiilit, järjestys ja koko koti alkaa näyttää likaiselta, tylsältä ja tunkkaiselta. Kuten viime postauksessa kirjoitin, Väinön huoneen harmaa seinä on alkanut jo puolisen vuotta sitten tuntua samalta, kun jokapäiväinen kaurapuuron syöminen. Jonkin aikaa asiaa kelailtua, tulin siihen päätökseen, että äkkiäkös tuon maalaa. En yllättänyt itseäni, enkä varmasti teitäkään värivalinnan kanssa. Nyt kaivataan jotain raikasta ja piristävää, miksipä ei minttua. Tikkurilan värikarttoja selatessa, silmiin pisti heti raikas vihreän sävy X442, Tikkurila Spa. Pääsin tällä kertaa helpolla, sillä mun vastuulle ei jäänyt maalaushommia, vaan ne hoiti Mikko. Enkä kyllä väitä siitä duunista kovin pitävänikään.

Huone on toiminut tähän asti lastenhuoneen ohella myös vierashuoneena, sillä mun äiti vierailee usein pidempiäkin aikoja meillä, jos on pidemmän matkan päästä meille matkustanut. Tilaa vievä vierassänky on pesty huonekalupesurilla (, joka on loistava masiina. Myöhemmin siitä juttua) ja laitettu myyntiin. Väinön huone saa piakkoin pitkään kaivattua lisätilaa ja pääsen toteuttamaan pienoisia suunnitelmiani.

Tämän hetkinen taloustilanne ei anna rajattomasti vaihtoehtoja, enkä kykene sijoittamaan upeisiin design huonekaluihin, eikä siinä mitään mieltä olisikaan, sillä Väinö on siinä iässä vielä, että huonekaluihin piirtäminen ja niiden totaalinen tuhoaminen on hauskinta ikinä. Miksipä ei siis tuunattaisi jo olemassa olevia huonekaluja ja pienillä hankinnoilla piristettäisi kasvavan minimiehen huonetta.

Onko teillä päädytty vaihtamaan jo maalatun seinän väriä? Entä aiheuttaako kevät muissa järkyttävän järjestely - ja sisustusvimman? Mielenkiinnosta utelen vielä, että onko teidän lastenhuoneissa tapahtunut näin tiuhaan muutoksia lapsen kasvaessa, vai olenko ainoa (mielipuoli)? :D


Terkkuja maalitelojen ja purkkien keskeltä, Reetta

Ps. Pahoittelen viimeisen kuvan surkeaa laatua, tulette pian näkemään parempia räpsyjä Väinön uudistetusta makkarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti