18.11.2014

SUOMEN KÄDENTAIDOT - KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSMESSUT
Åsa Broo


Waalea eläin - Sveta Peura


Studio Arto Halmetoja


Johanna K. DesignFinnish Designers Boutique OMB


Namia Design


Tampereella järjestettiin viikonloppuna kävijämäärältään historian toisiksi suurimmat Suomen kädentaidot messut . Messukeskuksen parkkipaikat kuhisivat jo aamupäivästä väkeä niin, että jouduimme jättämään auton parkkiin lähes kilometrin päähän hallista. Ahdistavaa tunkua en kokenut hallissa olevan, vaikka monet suuret tapahtumat tuppaa vetämään kävijöitä juuri samoihin kellonaikoihin. Kolme valtavaa hallia olivat täynnä toistaan ihanampia käsitöitä, ihasteltavaa, ostettavaa ja inspiroivia kädentaitajia. Aika ei meinannut riittää kaiken kivan tutkimiseen. Ensi vuonna sitten paremmalla ajalla juhlavuoden kunniaksi.REETAN SUOSIKIT

PALONI - MOLLA MILLS


Eksyin Palonin pisteelle juuri ennen kotiinlähtöä ja totesin samantien sen olleen suuri virhe. Mikäli olisin tutustunut messuoppaaseen ajoissa, olisin mennyt pää kolmantena jalkana tuonne vaatteiden ja asusteiden luvattuun maahan. Näitä eri kädentaitajien duuneja ihastellessa alkoi vaan harmittamaan, että aikaa ja rahaa ei ollut enempää. Silmiin osui myös mun pitkäaikainen suosikki, Uhana Design. Ei tosin siitä sen enempää, muuten vuodatan ylistyssanojani täällä vielä ensi vuoden puolella.

Kuolatessani Uhanan vaaterekkiä meinasin päästää muutaman ärräpään, kun katsoin Palonin pisteen viereltä löytyneeseen Molla Millsin kokoelmaan. Virkkuutyöt, siinä ne oli nenän edessä ja aika alkoi käydä vähiin. En malttanut tietenkään pitää näppejäni erossa niistä herkullisista laukuista, kasseista ja tyynyistä. Ihan vain vähän kokeilin. Molla Millsin luomat virkkuut ovat tuttuja jo muutamien vuosien takaa. Virkkuri-kirjaa on tullut lainattua kavereilta ja mieleen muistuu ystäväni häät tältä syksyltä, joissa kauniin morsiammen asun kruunasi kolmioista koostuva iltalaukku Mollan mallistosta. Hauskana muistona säilyi tilanne missä päädyin tulkkaamaan messuvieraan ja Molla Millsin messupisteen henkilökunnan keskustelua kirjan ohjeista. Mukavaa päästä puhumaan pitkästä aikaa Englanniksi, silti näytti juttua riittävän, vaikka kieli vaihtui lennosta toiseen. Kokonaisuudessaan, ah, henkeäsalpaavaa osaamista kyseinen piste.


PAAPII DESIGN


Paapiin pöllö-pehmo löytyy monen muun, kuten myös meidän pikku äijän lastenhuoneesta. Älyttömän suloisten kuosien kaarti olisi koska vaan tervetullut Väinön käyttöön. Metsäneläimet on jäänyt mieleen jo entuudestaan, mutta mulle uutena tuttavuutena löytyi graafisemmat ja aikuiseen makuun olevat kankaat ja keittiötarvikkeet, kuten tarjottimet ja leikkuulaudat. Mukaan tarttui metrin verran Anniina Isokankaan kolmiokangasta mintun värisellä pohjalla ja seuralaisena pyörineen äitini kassiin tien löysi graafinen mustavalkoinen kangas.

En malta odottaa, että pääsen näpertämään kankaasta jotain mahtavaa ihanaa...mikäli raaskin edes käyttää sitä, niinkun ihanille ja laadukkaille kankaille tuppaa mun kohdalla käymään. Mainittakoon vielä sekin, että asiakaspalvelu jäi hymyilyttämään sunnuntaisen käynnin jälkeen. Tekee mieli palata uudelleen ostoksille!


LANKAKAUPPA KERÄ


Kaupungin ihanin lankakauppa! Olen sloganin kanssa täysin samoilla linjoilla. Asiantuntevaa, huumorintajuista asiakaspalvelua parhaimmillaan. Sosiaalisena tyyppinä päällimmäisenä juttuna mieleen painuu aina se, kuinka asiakaspalvelutilanne sujuu. Olen aina liikkeessä käydessäni saanut hyvää palvelua ja ennen kaikkea loistavia vinkkejä virkkaamisen ja neulomisen saralla. Langat kaikissa suloisissa väreissään ja jälleenkerran, huippu Uhana Designin kangaskassi shoppailuun vetää tätä naista puoleensa.

kera.fi


ANNAN SUOSIKIT

CREATIV COMPANY


Ajattelin että tämä on ihan uusi juttu minulle. Ja en mä muista aiemmin messuilla yritykseen törmänneeni. Kuitenkin kun juttelin äitini kanssa muistin selailleeni kyseisen yrityksen kuvastoa joskus hänen luonaan. Kuitenkin tämä messuosasto oli se mikä jäi parhaiten mieleeni. En monestikaan lähde messuille ostamaan valmiita tuotteita, vaan enemmänkin haen työvälineitä tai materiaalia.. Sekä inspiraatiota. Tällä osastolla oli kaikkea ihanaa mitä olisin voinut haalia mukaani, jos kukkaroni nyörit olisivat antaneet periksi. Nyt matkaan tarttui puiset talo-hyllyt jotka maalaan myöhemmin Meeliksen huoneen väreihin sopivaksi. Yrityksen osastolla oli hyvä valikoima joulutuotteita jotka olivat tälläisen ei-tonttuja-kiitos -jouluihmisenkin makuun. Myös tuotevalikoima oli erilainen mihin olen askarteluliikkeissä tottunut. Kysyinkin että missä yritys toimii, ja valitettavasti liikkellä ei ole suomessa myymälää mutta mm. Sinelli toimii jälleenmyyjänä. Kotiin päästyäni pyyhälsin kovaa vauhtia nettiin selailemaan yrityksen valikoimaa ja voin sanoa että tämän yrityksen liikettä kaipaisin ihan fyysisestikin tänne Suomeen, kiitti!

http://www.cchobby.fi

THINK TODAY


Think Today oli entuudestaan tuttu merkki, jonka tarjota tulee kuitenkin aina tarkastettua messuilla sun muissa tapahtumissa. Olen aiemmin ostanut lattiamatosta tehdyn rannekorun itselleni joka pääsee monissa juhlissa ranteeseeni aiheuttaen ihmetystä kanssaeläjissä. Olen himoinnut pidemmän aikaa Think Todayn kirjekuorilaukkua. Nytkin valikoimassa oli hieman väärän värisiä yksilöitä. Ilokseni saimme kuitenkin kaverini kanssa kutsun yrityksen Showroomille Ylöjärvelle. Ehkäpä olisi pian ekskursion paikka.

http://www.thinktoday.fi/


JOUTOMAA


Ensimmäisen kerran törmäsin Joutomaan printteihin jossain pienessä putiikissa Ideaparkissa monta vuotta sitten. No sehän oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tuolloin matkaani tarttui pinkkipohjainen harakkaprintti. Messuilla Joutomaan piste houkutti jo kaukaa ihanine väreineen ja taisin hamstrata aika monta euron korttia itselleni. Osa korteista päätyy seinälle kehyksissä ja osa saattaa jatkaa matkaansa ystäville johonkin kauemmas. Joskus vielä haaveilen saavani isommankin julisteen seinälleni mutta nyt musta tuntuu että meidän seinätilat on jo aika varattuja, siis sitten kun saadaan tää kämppä rempattua!

http://joutomaassa.blogspot.fi- Reetta ja Anna -

2 kommenttia:

  1. Kiitos hurjan hienosta kuvakavalkadista! Paljon jäi minun linssini ulottumattomiin. Terveisin yks toinen blogisti messuilla

    VastaaPoista
  2. Kiitos vain! Juu tuntuu että messuilla oli NIIIIN paljon katseltavaa että varmasti meiltäkin on jotain hienouksia jäänyt huomaamatta :)

    VastaaPoista